به گزارش قدس آنلاین به نقل از دانشگاه یزد ، سید حمید میررکنی در نشست تخصصی «آشنایی با کاربرد گیاهان دارویی» به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی و هفته سبز دانشگاه اظهارداشت : گیاهان دارویی از نظر تجاری دارای وضعیت مطلوبی می باشند و به دلیل اینکه گیاهان دارویی را می توان به شکل های متنوع استفاده و یا حتی به صورت فراورده های دیگر تهیه کرد، از قدرت تجاری بالایی برخوردار هستند.
وی افزود : با توجه به اینکه ما در کشورمان با بحران جدی آب روبرو هستیم و مصرف بسیار آب در بخش کشاورزی بهتر است که گیاهان دارویی که دارای خواص درمانی و تجاری خوبی هستند جایگزین محصولات پرآب بری مانند هندوانه شوند.
میررکنی با اشاره به درمان پذیر نبودن بسیاری از بیماری ها با مصرف داروهایی شیمیایی، گفت: می توان در این خصوص از گیاهان دارویی استفاده کرد که خطرات کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند.
مدیر مرکز تخصصی گیاهان دارویی سازمان جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه تمام گیاهان خاصیت درمانی و دارویی ندارند، افزود: برای مصرف دارویی گیاهان باید ابتدا مواد تشکیل دهنده گیاه را به خوبی بشناسیم، زیرا نحوه مصرف آنها با یکدیگر متفاوت است، به طور مثال گیاهی مانند اسپند را باید سوزاند و یا برخی از گیاهان مانند به لیمو، اسطوخودوس و ... را باید دَم کرد.
این کارشناس گیاهان دارویی تفاوت گیاهان دارویی با داروی گیاهی را در نحوه استفاده و تهیه آنها دانست و تصریح کرد: گیاهان دارویی خودشان خاصیت درمانی دارند اما زمانیکه فراوری شوند و از آنها دارو بسازند، تبدیل به داروهای گیاهی می شوند که در این مورد باید دقت کرد که تنها محل فروش مجاز داروهای گیاهی داروخانه ها و تنها محل مجاز فروش گیاهان دارویی عطاری ها هستند.
نظر شما